Фото без опису

«Шевченко – наш. Він для усіх століть…»

12 березня учні та вчителі Пляшевського ліцею побували   на урочистому заході, приуроченому 205-ій річниці  від дня народження  Великого Кобзаря Т.Г. Шевченка «Шевченко – наш. Він для усіх століть…», який  відбувся у  музеї НІМЗ «Поле Берестецької битви».  

Під час заходу екскурсоводи музею Адамчук К.Д. та     Степанець О.О. розповіли дітям про тернистий життєвий шлях Тараса Шевченка, поета і художника, а також про значення його полум’яного і безсмертного слова в житті українського народу. Відбувся перегляд фільму «Шевченко – художник».

Старший науковий співробітник Семенюк Л.В. розповіла присутнім про шляхи Т. Шевченка під час його подорожі  по Волині восени 1846 р.

Окрасою свята стали поетичні твори Т.Г.Шевченка,  прочитані у виконанні гостей свята: учнів Острівської гімназії  Лящук  Мар’яни, Юхимчук Олександри, Юхимчук Олі та учнів Пляшевського ліцею Чирської Тетяни та Скрухи Михайла.

У виконанні аматорського колективу музею прозвучали пісні на слова Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий…» та «Ой, чого ти почорніло…»

Свято завершилося оглядом виставки «Кобзарів», вишитих портретів Т.Г.Шевченка, виконаних руками народних майстрів, значків, медалей та марок, присвячених ювілейним датам Великого Кобзаря.

Скруха П.Д., заступник директора ліцею з виховної роботи

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису