«Ти нам залишив прагнення високі,

Шляхи священні, по яких іти

Твого сумління й мужності уроки

Ми бережем, і будем берегти»

Максим Рильський

 

На честь 205-ї річниці від народження  в публічно – шкільній бібліотеці -філії   с. Княгинин відбулися літературні гостини «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став». По дитячому щиро, і по дорослому свідомо звучали рядки творів Великого Кобзаря у виконанні учнів.

Сьогодні бібліотека  не стоїть осторонь, а  приймає  участь у заходах присвячених ювілею Великого Кобзаря. Співпрацюючи з вчителями   ми знайомимо дітей, підлітків з невідомими фактами з життя геніального співця українського народу. Читаємо в голос його вірші з Кобзаря,які до сьогодні не втратили своєї актуальності,  щирості,правдивості. Слухаємо диски з професійним читанням безсмертних творів Тараса Шевченка, пісні на  його  слова, дивимось вистави за творами великого митця. Адже він   не тільки геніальний український поет, а й  не менш талановитий письменник, художник, графік. І вся його творчість нероздільно пов’язані з його  політичною та  громадською діяльністю. На жаль, минають роки, а Шевченко так само для багатьох українців залишається нерозгаданим, незнаним, непізнанним… Чи зможемо ми колись вповні зрозуміти його феномен? – адже сьогодні Україна, як ніколи, потребує глибинного розуміння його  постаті.
Не є секретом, що популяризацією творчості Тараса Григоровича Шевченка займаються багато інституцій, проводячи дослідження і роблячи свій внесок у розвиток шевченкознавства. А  бібліотекар, володіючи інформаційною незалежністю і доступом до величезної бази джерел друкованих і електронних видань може, й повинен, відкривати ці сторінки користувачеві. 
         Читайте твори Тараса Григоровича Шевченка і ваша мова буде гарною, чарівною, барвистою, бо українська мова – одна з найкращих мов світу!