Фото без опису

 З метою створення передумов для професійної самореалізації молоді, виховання позитивного ставлення, шани і поваги до праці та до людей праці, розкриття творчих здібностей учнів, у Пляшевському ліцеї з 18.02. по 23.02.2019 року було проведено тиждень трудового навчання та профорієнтаційної роботи.
  В рамках Тижня пройшли заходи, під час проведення яких учні мали змогу продемонструвати свої уміння та здібності в різних творчих конкурсах, а також такі, що надавали інформацію про види професій для подальшого визначення учнями їх професійної кар’єри.
  Здійснювати пошук інформації та її накопичення про заклади освіти, умови вступу, спеціальності, які можна там здобути практично неможливо в наш час без використання мережі Інтернет. Опрацювавши наявну літературу, буклети шкільної бібліотеки, учні здійснили порівняльні характеристики зібраної інформації використовуючи мережу Інтернет. Учні із зацікавленістю переглядали дану інформацію визначаючи собі певні пріоритети в подальшому виборі своєї майбутньої професії. 
  20 лютого в рамках Тижня у Пляшевському ліцеї було проведено анкетування від Rivne IT Cluster серед учнів 9-11 класів. Дане опитування проводиться рівненським IT кластером з метою оцінки майбутнього становища сфери IT в м. Рівне.
Соціологічне опитування від ІТ кластеру м.Рівне

Виконання практичних завдань по виготовленню предметів декоративно-прикладного мистецтва згідно навчальної програми, дало можливість визначити юних найкращих майстрів серед 5-8 класів. Вироби виготовлялись з особливою старанністю та відповідальністю, тому що кожен учень розумів їх суспільно-корисне спрямування – використовуватись будуть для власних потреб. Особливу старанність проявили учні Борисовська Лія (5 клас), Ремесник Ілля (6 клас), Ткачук ІванТроян Катерина (7 клас), Хом’як ВолодимирПилипюк Олександр (8 клас). Завдання, що виконували учні не лише вдосконалювало їх практичні вміння працювати відповідним столярним інструментом, читати креслярську документацію, а й розвивало просторову уяву та технічне мислення при вирішені творчих питань щодо виготовлення виробу. Десятикласниці Катерина КриштофМарія ЗаводськаОлеся РоманюкНастя Ткачук проявили ініціативу та доклали зусиль щодо розпису інтер’єру ліцею. Ескіз та основний рисунок виконала Катерина Криштоф.

 Виготовлення будь-якого виробу неможливе без наявної конструкторсько-технологічної документації. Маючи більш глибокі знання з предмету, учні 10-11 класу виконували роль своєрідного конструкторського центру, завданням якого було розробити відповідну документацію на об’єкти праці в шкільній майстерні. 
  В 11 класі пройшла виховна година - чергова зустріч у рамках проекту «Успішні люди, які поруч».
Мистецтво бути успішним
  Участь у проекті – можливість навчитися визначати пріоритети, планувати, організовувати, наполегливо працювати, дізнаватись більше, ставити цілі та досягати успіху в навчанні, а в майбутньому - в кар’єрі, бізнесі, спорті, мистецтві..! Це унікальний проект, що надає можливість нашим старшокласникам познайомитись ближче з успішними людьми. Це був круглий стіл-обмін думок «Мій професійний вибір», де кожний учасник ділився думками про свій майбутній вибір професії, її важливість та необхідність с сучасних реаліях. 
  З метою профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді та з метою запобігання виникнення пожеж, травматизму, засвоєння знань щодо дій у надзвичайних ситуаціях, цікаву та змістовну зустріч організували пожежники з нагоди відзначення 60-річчя створення пожежної охорони Демидівського району.
В гостях у вогнеборців
  Дякуючи працівникам Демидівської пожежної частини, учні дізнались багато інформації про особливості даної професії, історію створення пожежної частини. Великий інтерес і зацікавленість викликала демонстрація сучасного обладнання та виконання основних дій пожежника під час рятувальних операцій.
  Заключним етапом проведення тижня трудового навчання та профорієнтаційної роботи проводилась зустрічі із випускниками минулих років. Колишні учні, тепер уже досвідченні, дорослі люди ділилися своїми спогадами, переживаннями даючи мудрі настанови, сьогодні ще учням, а в майбутньому випускникам незалежної Української держави.
Вечір зустрічі випускників

 

Лариса Яківна Сьомак,
заступник директора з навчальної роботи

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису