Фото без опису

Небесна сотня білих журавлів,

душа яких летить під небесами.

Ніхто із вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам’ять лишиться за вами.

 

20 лютого 2019 року в Демидівському Будинку творчості школярів відбулася година пам’яті Героїв Небесної сотні «У їхніх серцях жила Україна» для вихованців середнього шкільного віку.  

Мета заходу ознайомити школярів із історичним та суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Ведучі заходу, Іван Августинович та Каріна Яковецька, розповіли про трагічні події  2013-2014 років – коли перед нашим народом постав вибір між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.

Спочатку люди вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...

Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найвпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком пам’ятати своїх Героїв.

Хвилиною мовчання вихованці вшанували  Героїв Небесної сотні та наших земляків, учасників АТО: Романа Зубчука та Василя Маринкевича, які полягли за світле майбутнє України.

Вихованці хореографічного гуртка (керівник І. Макарук) підготували композицію із свічками. Діти передевали один одному свічку-пам’яті – данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

 

Темні часи пройдуть. Буде колоситись хліб. Будуть сміятись діти. Буде жити Україна. Але віднині небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею. Небесною сотнею.

Герої не вмирають!

 

І. Ковальчук,

культорганізатор Демидівського БТШ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису