Фото без опису

Сьогодні у селі Вербень відбулось публічне обговорення питання оптимізації Вербенського ліцею. Постійна депутатська комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики провела засідання за участю селищного голови Віктора Іщука, в.о. старости Василя Рачинського, начальника управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради Олени Грицюти, начальника фінансового відділу селищної ради Володимира Леоновця та директора ліцею Лариси Гогой.

Фото без описуФото без опису

В ході зустрічі присутні ознайомились з станом фінансування закладів освіти у Демидівській громаді. Присутні батьки та вчителі висловили свої думки з приводу проведення оптимізації освітньої мережі. Більшість запропонували зберегти статус ліцею.

Директор Лариса Гогой озвучила компромісне рішення, випрацюване спільно з педагогічним колективом: зекономити кошти з допомогою відпусток без збереження заробітної плати, на які згідні всі вчителі. Також було запропоновано скоротити деякі ставки працівників: 0,25 ставки практичного психолога, 0,5 групи продовженого дня, 0,5 ставки заступника з навчально-виховної роботи та керівників 4 гуртків. Ці заходи утворять економію коштів бл. 125 тис грн, чого цілком достатньо для збереження функціонування закладу освіти у статусі ліцею.

Висловлені пропозиції зафіксовані та будуть надані до розгляду депутатів на сесії Демидівської селищної ради.

Фото без опису