Звіт депутата Демидівської селищної ради (округ №12)

Щербатюка Сергія Миколайовича

за 2018 рік

Минуло більше року, як наше село увійшло до Демидівської обєднаної територіальної громади. В жовтні 2017 року відбулись перші вибори депутатів і голови до оновленої селищної ради, на яких мою кандидатуру в депутатський корпус серед багатьох інших громада села Рогізне підтримала! Я усвідомлюю всю важливість цього вибору і необхідність працювати на благо своєї громади.

Моя діяльність, як депутата Демидівської селищної ради спрямована на захист інтересів громади, виконання доручень виборців, у межах депутатських повноважень, наданих Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

У грудні 2017 року мене обрано головою постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики селищної ради.

Протягом звітного періоду взяв участь у роботі 15 із 17 пленарних засідань сесій селищної ради, у 12 із 14 засідань постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики. Всі пропущені засідання були повязані зі службовими відрядженнями.

Розробив особисто або брав участь у розробці 27 проектів рішень селищної ради, в тому числі 4 – з власної ініціативи та 23 у звязку з виконанням посадових обовязків. З них було прийнято 26 рішень селищної ради.

Зокрема, виступив ініціатором створення офіційного веб-сайту селищної ради, розробив необхідні положення і проект рішення. Просував ідею створення молодіжної ради, як дорадчого органу при раді та залученні підростаючого покоління до процесу прийняття рішень, що стосуються молоді (підготував проект рішення та положення, були затверджені на сесії).

Кожної першої неділі місяця веду прийом громадян в приміщенні Будинку культури села Рогізне (за звітний період прийняв 8 громадян). Від жителів села отримано 14 усних повідомлень та запитань, письмових звернень не надходило. Повідомлення стосувались сприяння у вирішенні особистих питань, благоустрою вулиць і облаштування громадського простору, ремонту вуличного освітлення, поліпшення роботи громадського транспорту, ремонту Будинку культури та ін.

10 грудня 2017 року виступив ініціатором проведення та взяв участь у зустрічі жителів Рогізного із селищним головою Віктором Іщуком, під час якого відбулось обговорення нагальних проблем та планів на майбутнє. В зустрічі взяли участь 36 осіб.

Враховуючи звернення громадян, я підготував 1 депутатський запит та 9 звернень у відповідні установи:

2 – Рівненська обласна державна адміністрація,

1 – Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації,

4 – Служба автомобільних доріг у Рівненській області,

2 – Укравтодор.

Протягом лютого 2018 року організував збір підписів під колективним зверненням до голови Рівненської облдержадміністрації щодо капітального ремонту центральної вулиці села. Зважаючи на незадовільну відповідь вважаю за доцільне ініціювати повторне звернення до керівництва області.

Опрацювавши всі наявні проблемні питання по виборчому округу, подав пропозиції до Плану соціально-економічного розвитку Демидівської селищної ради на 2018 рік. З огляду на значну кількість запланових заходів по обєднаній територіальній громаді, їх не вдалось вирішити протягом минулого року. Тому я  проконтролював їх включення до Програми соціально-економічного розвитку Демидівської селищної ради на 2019 рік та наполягатиму на виділенні фінансових ресурсів.

Питанням №1 було створення комфортних умов для дітей у школі і дитсадку. Відразу після обрання мене депутатом, я розпочав роботу по вирішенню цієї проблеми. У березні 2018 року було залучено організацію «МБЛ-Компані», яка розробила проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт системи опалення (563,8 тис грн) та зовнішньої каналізації навчального закладу (331,9 тис грн). В кінці 2018 року з держбюджету виділено на два проекти 895,7 тис грн, ремонт буде проведено у 2019 році.

Проведено заміну ліхтарів вуличного освітлення по всіх вулицях села на суму 10 тис грн, встановлено автоматичні вимикачі у щитах управління.

Були розпочаті роботи по вимощенню підїздної дороги до хутора Пятихатки по вул. Берестецькій. Ця дорога включена в перелік обєктів, де планується влаштувати білощебеневе покриття у 2019 році.

Виконуючи одне з побажань мешканців села і продовжуючи роботу, розпочату до обрання депутатом, брав безпосередню участь у підключенні села Рогізне до високошвидкісного доступу до мережі Інтернет. Зокрема, проводив консультації з представниками телекомунікаційних операторів, організовував зустрічі та здійснював інформування населення. В результаті жителі села, початкова школа, дитячий садок, офіс старости села отримали довгоочікуваний якісний інтернет вже у грудні 2017 року.

Давньою проблемою для батьків з дітьми була відсутність дитячого ігрового майданчика. На вирішення цього питання в кінці 2018 року було спрямовано кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій в сумі 100 тис грн. Придбання і встановлення ігрових споруд заплановано на перше півріччя 2019 року.

В серпні 2018 року самостійно відновив знак при вїзді до села Рогізне, який багато років не ремонтувався. Виготовлено та встановлено за особисті кошти.

З метою підвищення компетенції та здобуття знань для належного виконання депутатських обовязків, у листопаді-грудні 2018 року пройшов навчальний курс для депутатів місцевих рад, що організований ГО «Інститут політичної освіти» (м. Київ). Також за дорученням селищного голови та з власної ініціативи регулярно беру участь у конференціях, семінарах, тренінгах, робочих зустрічах, в т.ч. міжнародних. Підтримую звязок з народним депутатом України по нашому виборчому округу.

Був активним учасником заходів, що проводилися на території села Рогізне. Зокрема, долучився до організації та святкування фестивалю «Від села до села, колосяться поля. Нас єднають фестивалі, ми єдина сім'я».

Беру активну участь у толоках, акціях з прибирання території громади, в т.ч. і на виборчому окрузі.