Нема любові понад ту,
Що окропила кров'ю Крути,
І ту гарячу кров святу
Повік Вкраїні не забути

29 січня день памяті Героїв Крут. Сьогодні ця героїчна дата вшановується на найвищому державному рівні - це дає поштовх до ще глибшого вивчення історичного минулого нашого народу задля майбутніх поколінь. Це наша історія, яку ми не маємо права забути.
З нагоди цієї дати у Вербенському  ліцеї бібліотекарем Стрихарською Оксаною Володимирівною  та ліцеї вчителем історії Довгаюк Марією Василівною, учнями 8 класу було проведено провели   годину історичної правди присвячену Дню пам’яті Героїв Крут – «Крути- символ національної честі».  для учнів 6-10 класів. Пилипюк Діана та Пачковська Ірина провели історичний екскурс бою під Крутами. До глибини душі вразила і продекламована поезія, присвячена героям Крут у виконанні Грибок  Богдани та Качан Алли. Година пам’яті супроводжувалася показом слайдів, фото, музикою. 
«Крути: бій за майбутнє» – під такою назвою в бібліотеці експонується виставка до Дня вшанування пам’яті Героїв Крут, де представлено документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою, статті М. Грушевського, Є Маланюка та інших видатних особистостей доби Української революції 1917-1921 рр., а також художні твори, присвячені юним лицарям України.
Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Кругами назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису