Волі народної дзвін

 

«Любіть Україну, як вірні сини,

Віддати життя їй готові,

Як юні сини, що життя віддали

Під Крутами всі, як герої».

 

29 січня 2019 року в Демидівському Будинку творчості школярів  проведено історичну годину «Волі народної дзвін» до Дня пам’яті героїв Крут.

Метою заходу є формування в учнів знань про історичне минуле нашого народу,  про події під Крутами в січні 1918 року;  формування національної свідомості, виховання в учнів почуття патріотизму.

Вихованці дізнались про трагічну загибель студентського куреня під Крутами, яка  стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Захід пройшов під гаслом: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани».

Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. Вже 29 січня 1919 року на роковини бою під Крутами, до Аскольдової могили героїв прийшли студенти й гімназисти. Вони дали клятву на вірність Україні, на вірність тим ідеям, за які життям заплатили герої  Крут, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Крути стали початком нової доби в історії України.

Гуртківці зробили висновок: якщо народ не знає своєї історії і не несе за це відповідальності, то будь-хто може  скористатися такою слабкістю і висвітлити історичні факти по-своєму, задля своїх інтересів. Саме тому ми повинні вивчати свою історію, своє минуле, а історія наша полита кров’ю і сльозами.

 

 

 

Культорганізатор Демидівського Будинку

 творчості школярів

І. Ковальчук