Фото без опису

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це день єднання та підвищення духовної сили народу.

Сьогодні, 22 січня 2019 року в селищному будинку культури з нагоди відзначення 100-річчя Дня Соборності та Свободи України працівниками КЗ “Будинку Культури” Демидівської селищної ради був проведений святковий концерт “Моя єдина Україна”. Захід розпочався з виконання Державного Гімну України. Відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка та пам'ятного знаку Борцям за волю та Незалежність України.

Із привітальним словом до присутніх звернувся Демидівський селищний голова Віктор Іщук відзначивши, що саме історичні події 22 січня 1919 року сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності всіх українських земель, що ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Це свято нагадує нам, що український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу. Також селищний голова наголосив, що ті події, які зараз відбуваються в Україні вимагають від усіх людей єдності заради досягнення спільної мети – миру.

Про історичні події, які відбувалися майже 100 років тому, про історію зародження свята Соборності розповіли представник районного об'єднання Всеукраїнського товариства ''Просвіта' Микола Стасюк та заслужений вчитель України, історик Микола Рудковський, які наголосили, що Соборність – це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми.

Під час святкового заходу були відзначені Подяками Демидівського селищного голови : заслужений вчитель України Микола Рудковський - за сумлінну працю, реалізацію творчого потенціалу, вагомий особистий внесок у наукову спадщину територіальної громади та Дня Соборності України;

дитячий вокальний ансамбль «Калиновий цвіт» Опорного закладу Демидівського ліцею Демидівської селищної ради - за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток різдвяних національних традицій, культурно-мистецьке життя територіальної громади та за І місце у конкурсі «Вифлеємська зірка», також вручили грошовий подарунок в сумі 30 тис. грн. на придбання сценічних костюмів від депутата Рівненської обласної ради Михайла Кириллова;

колектив опорного закладу Хрінницького ліцею Демидівської селищної ради - за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток різдвяних національних традицій, культурно-мистецьке життя територіальної громади та за ІІ місце у конкурсі «Вифлеємська зірка».

Також відбулося нагодження переможців і активних учасників конкурсу-огляду на краще оформлення вітрин, об’єктів соціальної сфери та будинків приватного сектора до Новорічно-різдвяних свят.

На святі лунали пісні у виконанні Інни Полуян - вихованки Будинку творчості школярів, Дарини Панасюк — учасниці художньої самодіяльності КЗ Будинку культури, вокального ансамблю «Калиновий цвіт» опорного закладу Демидівського ліцею, квартету баяністів Демидівської школи мистецтв, Юлі Мартинюк — вихованки Будинку творчості школярів, Каті Чечелюк, Марії Довгаюк, народного аматорського вокального ансамблю “Берегиня” КЗ “Будинку Культури” Демидівської селищної ради, ансамблю народної музики Демидівської школи мистецтв, Олесі Смаги.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців навіки залишатиметься непорушною! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису