Фото без опису

Демидівська селищна рада стала однією з 8 громад Рівненщини, в яких реалізовується проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини».

В травні 2018 року фахівці РОГО «Комітет виборців України» провели опитування мешканців Демидівської ОТГ. Його метою було визначити безпекові проблеми в громаді, а також виміряти рівень зацікавленості місцевих мешканців щодо участі в процесах їх вирішення.

Як показали результати дослідження, 55% мешканців громади визначають безпекову ситуацію в своєму населеному пункті загалом нормальною, хоча є певні приводи для тривоги. При цьому 12% – загалом несприятливою. Ще 1% – критичною, кризовою.

Більшість опитаних (52%) вважають, що найважливішими проблемами для громади є міграція населення та зменшення народжуваності, в т.ч. відтік молоді і кваліфікованих кадрів. 49% назвали недостатні можливості заробляти собі на життя чи отримувати соціальні виплати. Крім того, респонденти зазначили проблеми з нагромадженням відходів, наслідками аварій на підприємствах та їхньої діяльності, які впливають на мешканців громади, тварин, рослинність (26%), зовнішнім вторгненням на територію України і пов’язані із цим загрози для людей та їх майна (22%), стан охорони здоров’я людей і тварин від хвороб, епідемій тощо (20%).

17% мешканців турбують проблеми із занедбаними будинками, покинутими складами, у т.ч. безхазяйним майном, підтопленням водою, зникненням кришок каналізаційних люків, станом безпеки на водних об’єктах, аварійним станом дерев.

Опитування було однією зі складових комплексного дослідження, що стало основою для подальшої розробки і впровадження безпекових заходів. Вони направлені на поліпшення ситуації в громаді із залученням усіх зацікавлених сторін. Тобто, експерти допомогли спеціалістам селищної ради підвищити спроможність, направлену на вирішення проблем і зниження ризиків громадської, пожежної, екологічної, продовольчої та інших безпек.

Також проводились зустрічі з фахівцями РОГО «Комітет виборців України», де було презентовано результати дослідження й аналізу безпекової ситуації у громаді. А після обговорення практичних кроків на шляху до вирішення виявлених проблем підготовлені безпековий паспорт і програму забезпечення безпеки затвердили на сесії селищної ради.

Проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини» реалізовує РОГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Фото без опису