27 листопада 2018 року в Демидівській районній філії Рівненського обласного центру зайнятості проведено семінар для осіб з особливими потребами «На ринку праці – на рівних», за участю головного спеціаліста відділу організаційно-кадрової роботи Демидівської селищної ради Наталії Міщук, начальника відділу пільг та персоніфікованого обліку управління соціального захисту Демидівської райдержадміністрації Світлани Смалько, головного спеціаліста Млинівського бюро правової допомоги Ольги Олексюк. Даний захід відвідали 9 осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку як безробітні. 

Розпочала захід заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Наталія Лагнюк. Вона детально поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості, актуальні проблеми зайнятості осіб з інвалідністю та шляхи їх вирішення. Представники соціальних партнерів поінформували про послуги, які надаються таким людям у відповідних установах та відповіли на запитання безробітних. Зокрема, Наталія Міщук висвітлила правові аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю, у т.ч. про нюанси прийому на роботу та звільнення, особливості режиму роботи, надання відпусток. Було звернуто увагу учасників заходу і на захист права на працю, про необхідність повідомлення інспекції праці про випадки порушення трудового законодавства, що, на жаль, ще трапляються у нашому суспільстві. Про правовий захист розказала  представник Млинівського бюро правової допомоги  Ольга Олексюк, яка презентувала послуги з надання безоплатної первинної та вторинної  правової допомоги, надала інформацію про роботу  Млинівського бюро правової допомоги та роздала інформаційні буклети. Зацікавила осіб з інвалідність і інформація про пільги та можливості санаторно-курортного лікування, яка прозвучала у виступі Світлани Смалько. 

Такі зустрічі забезпечують отримання інформації з «перших вуст» і дають позитивний результат. Підвищення ефективності соціального захисту осіб з інвалідністю та рівень їх зайнятості можливе лише за умови тісної співпраці всіх зацікавлених сторін — роботодавців, управління соціального захисту населення, служби зайнятості, Фонду соціального захисту інвалідів та активної життєвої позиції  самих осіб з інвалідністю.

Фото без опису