Вівторок, 20 листопада, видався досить прохолодним: пронизливий морозний вітерець; несміливе сонце, здається, віддало усю свою енергію влітку і тепер його промені несли світло, але не тепло. Та це не зупинило школярів, які на перерві з галасом вибігли на подвір'я ліцею. Щільним кільцем діти оточили дивовижну річ - різнобарвну повітряну кулю, яку готували до запуску восьмикласники. Ще у минулому навчальному році вони її виготовили, та лише зараз вирішили відпустити у рідну стихію - повітряний океан. І нагода гарна - у 2018 році наш ліцей святкує своє 50-річчя, тож на округлих боках монгольф'єра красувалися блискучі цифри "50".

  Олексій Грицаюк та Богдан Вишинський вправно заповнювали кулю теплим повітрям - їм не вперше, а Ярославу Васелюку доручили за допомогою довгої жердини підтримувати оболонку кулі згори, поки вона не наповниться. Володя Хом'як тримав напоготові інструменти та матеріали. Всі охочі всіляко підтримували хлопців: розправляли кулю, заклеювали невеличкі дірочки на її поверхні, щось радили. З особливим нетерпінням чекали польоту першокласники - вперше вони спостерігали за підготовкою до запуску справжнього аеростата, хоч і невеликого. Ще мить - і куля стрімко знялася вгору, огинаючи верхівки тополь. Перелетіла через будівлю ліцею, набираючи висоту, та, перекочуючись, немов колобок, по невидимих повітряних пагорбах і ямах, помандрувала у небо. А слідом наввипередки помчали дітлахи. Та хіба її наздоженеш?! 
  Когось ця подія спонукатиме до технічної творчості, когось - до вивчення фізики, історії повітроплавання. Та найголовніше - школярі отримали багато позитивних емоцій, пораділи, посміялися! 

Володимир Гончар, вчитель фізики