28 жовтня 2018 року на базі КЗ «Центральна бібліотека» смт. Демидівка за сприяння управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради для керівників та заступників закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної та позашкільної освіти Демидівської селищної ради було проведено навчальний семінар на тему: «Проектна діяльність для бюджетних організацій». Семінар провела Олена Володимирівна Шершньова, директор Департаменту корпоративних комунікацій та зв’язків із громадськістю Корпорації «Сварог Вест Груп», з більш ніж десятирічним досвідом роботи з грантовими проектами як в організаціях, які дають гранти, так і в тих, які отримують гранти.
Розглядалися основи грантрайтинга, його місце в загальній системі фандрайзинга, процес пошуку грантів, ключові складові успішної заявки на отримання гранта, складові "соціального проекту", розбиралися типові міфи й помилки грантошукачів. В ході семінару висвітлювалися такі основні питання:

  1. Соціальні проекти та фандрейзинговий процес.

  2. Сутність проектного менеджменту, його визначення та функції.

  3. Проект: поняття, структура, методика підготовки, SMART-формула.

  4. Організація реалізації та інформаційна підтримка проекту.

  5. Підготовка остаточного пакету документів на отримання фінансування з зовнішніх джерел.

  6. Проміжні та фінальні звіти за проектом (змістові, фото - та фінансові звіти).

  7. Методики формулювання проектних ідей.

  8. Процес розробки проекту: формулювання проблеми, мети (цілей) та завдань.

  9. Процес розробки проекту: формулювання діяльності за проектом, календарні графіки реалізації проекту, результати та ефекти проекту. Процес розробки проекту: бюджетування.

  10. Презентація проектних ідей груп.

Фото без описуФото без описуФото без опису