З 25 вересня по 17 жовтня 2018 року Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України проводитиме конкурс «Битва міст» на визначення двох українських міст (окрім м. Київ) щодо реалізації національних безкоштовних освітніх програм для підприємців та експортерів «Export Revolution Ukraine» та «Creative Export Ukraine».

Метою зазначених освітніх програм є підвищення конкурентоздатності українського бізнесу на міжнародній арені, підтримка українських виробників у виході на нові ринки. У рамках цих програм учасники спільно з провідними європейськими тренерами та експертами безкоштовно вивчатимуть теми щодо експортної діяльності та створення бізнес-моделі підприємства.

18 жовтня цього року за результатами конкурсу Офіс з просування експорту обере два міста-переможця, що матимуть змогу приєднатись до реалізації національних навчальних програм.

У рамках освітніх програм «Export Revolution Ukraine» та «Creative Export Ukraine» відбудеться низка безкоштовних освітніх семінарів з питань виходу на зовнішні ринки, з питань різнобічних аспектів експортної діяльності, креативного підприємництва та експорту. Заняття відбуватимуться за участі міжнародних експертів та тренерів. Офіс з просування експорту повністю забезпечує процес реалізації програми та проведення семінарів у всіх містах.

Міста-переможці отримають відзнаку від Інституту Маркетингу Естонії за підтримку проектів розвитку та співробітництва та відзнаку від Офісу з просування експорту у реалізації національних освітніх програм. Регіональні координатори будуть запрошені до участі в освітньому бізнес-турі (Таллінн, Естонія).

Освітні програми «Export Revolution Ukraine» та «Creative Export Ukraine» розроблені Інститутом Маркетингу Естонії у співпраці з Офісом з просування експорту за підтримки Мінекономрозвитку. Програма фінансується Міністерством закордонних справ Естонії (Проект з питань розвитку і співробітництва).

Контактна особа від Офісу з просування експорту при Мінекономрозвитку: Анастасія Крилова (менеджер освітніх програм), тел.: +38 (063) 740-03-35.

Умови визначення міст-переможців:

Визначено регіонального координатора набору – співробітника установи, який відповідає за необхідну інформаційну підтримку проекту шляхом розміщення інформації в ЗМІ, комунікаційних каналах установи та партнерських організаціях для забезпечення високої кількості заяв-реєстрацій (на період проведення конкурсу). Всю інформацію для поширення буде надавати Офіс з просування експорту.

Вичерпано квоту щодо кількості заяв-реєстрацій до участі в програмах (станом на 18 жовтня 2018 року):

Export Revolution Ukraine PRO – 40 заявок (25 відібраних до участі компаній)

Creative Export Ukraine PRO – 15 заявок (10 відібраних до участі компаній)

Export Revolution Ukraine START – 40 заявок

Creative Export Ukraine START – 40 заявок

У разі вичерпання квот більше ніж двома містами, переможець буде обраний за найбільшою сумарною кількістю заявок на рівні PRO по обох програмах.

У травні – вересні 2019 року регіональні координатори будуть запрошені супроводжувати делегацію від регіону в освітньому бізнес-турі (Таллінн, Естонія) з повним покриттям витрат у випадку, якщо кількість компаній в делегації складе щонайменше 10 учасників (покриваються витрати на переліт та проживання, участь у Tallinn Marketing Week / Tallinn Design Festival, організаційні витрати на проведення бізнес-зустрічей, нетворкінгові заходи та дворазове харчування); та з частковим покриттям витрат при меншій кількості учасників (покриваються витрати на участь у Tallinn Marketing Week / Tallinn Design Festival, організаційні витрати на проведення бізнес-зустрічей, нетворкінгові заходи та дворазове харчування).

Відбір до участі в програмах здійснюють представники Офісу з просування експорту, використовуючи «Умови участі в програмі», що доступні онлайн за посиланнями https://epo.org.ua/revolution-pro-terms/ (Export Revolution Ukraine PRO) та https://epo.org.ua/creative-pro-terms/ (Creative Export Ukraine PRO).

З метою проведення конкурсу «Битва міст», терміни реєстрації на програми буде пролонговано, зокрема: Export Revolution Ukraine PRO та Creative Export Ukraine PRO – реєстрація триватиме до 17 жовтня 2018 року, Export Revolution Ukraine START та Creative Export Ukraine START реєстрація буде відкрита до 30 квітня 2019 року.