Легалізація трудових відносин, сплата податків і єдиного соціального внеску – це законодавчо закріплені права працюючої людини сьогодні та гарантоване майбутнє завтра. Легалізація зарплат збільшення надходжень до бюджету коштів, які приховуються від держави.

25 вересня 2018 року відбулося засідання спеціальної комісії, що створена на території Демидівсьої селищної ради для вивчення стану справ щодо дотримання законодавства з питань праці роботодавцями, здійснення контролю за забезпеченням чистоти і порядку території населених пунктів селищної ради, за сплатою земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, своєчасним і повним перерахуванням належних до сплати податкових і неподаткових платежів під керівництвом заступника Демидівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Герука.

На засіданні були присутні члени  спеціальної комісії, а також запрошені представники юридичних осіб, що зареєстровані на території Демидівської селищної ради.

В результаті здійсненого аналізу надходжень до місцевого бюджету за 8 місяців 2018 року виявлено найбільших боржників зі сплати єдиного податку, податку на нерухоме майно відмінене від земельної ділянки, податку на доходи з фізичних осіб та виявлено платників, які зареєстровані на території Демидівської селищної ради, якими виплачується заробітна плата найманим працівникам нижче мiнiмального розмiру та в яких працевлаштовано працівників на умовах неповної зайнятості.

Заслухано керівників підприємств, які надали пояснення причин виплати найманим працівникам заробітної плати нижче мiнiмального розмiру та причин несплати вищезазначених податків до місцевого бюджету.

Всі  запрошені представники суб’єктів господарювання, які з’явилися на засідання комісії, даючи свої пояснення, зобов’язалися в найкоротший термін сплатити суми боргу, які належать селищному бюджету.

За результатами засідання прийняті відповідні протокольні рішення щодо продовження роботи з даного напрямку.

Фото без опису