Коли б оглянути весь світ

З вершини синіх гір

Чи з літака, що у політ

Прямує аж до зір,

І крикнуть: Люди на землі!

Озвіться — хто за мир?

За мир!

За мир!

Відкажуть матері —

Не треба лити кров!

За мир!

Підхоплять школярі

На сотні різних мов.

Ми жити хочемо й рости.

Навіщо нам війна?

І, наче струмінь з висоти,

Покотиться луна.

Саме цими зворушливими словами і розпочався захід у Вербенському ліцеї.

Щороку у другій половині вересня в день відкриття чергової сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй в усьому світі традиційно святкують Міжнародний День миру. Цей день випадає на 21 вересня.

Нема на всій Землі бажанішого слова, ніж “мир”, ненависнішого, ніж “війна”. Мир!  Це  слово  звучить по-різному на континентах Землі. Але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Мир – це життя, щастя, радість, чисте небо над головою. Мир – це упевненість у завтрашньому дні, у своєму майбутньому. Мир – це можливість спокійно учитися, працювати, любити і поважати одне одного. Мир – це свято усіх людей, свято всіх дітей. Без миру немає дитинства, немає майбутнього.

Гарною традицією є у Вербенському  ліцеї яскраво відзначати цей день. Не стало виключенням  і 21 вересня 2018  року.  У заході прийняли участь  усі учні ліцею, під час  якого рада старшокласників  ліцею закликала молоде покоління сучасної  України виховувати  в собі терпимість  та  повагу до інших і наголосили, що саме на  них лежить відповідальність – зберегти мир. Тому  що мир - це упевненість у завтрашньому дні, своєму майбутньому. Після заходу усі учні за традицією взяли участь у флешмобі, який пройшов під гаслом «Мирного  неба тобі, вишивана моя Україно!».

Фото без описуФото без описуФото без опису