Новенький набір LEGO – 6 цеглинок, отримає у новому навчальному році кожен першокласник Рівненщини

Сьогодні біля ОДА триває роздача конструкторів, які повезуть до усіх районів, ОТГ та міст області, де їх розподілять по школах.

Фото без опису

Як розповів начальник управління освіти та науки ОДА Григорій Таргонський, це є першим етапом впровадження реформи «Нова українська школа» (НУШ).

Фото без опису

«Набір LEGO безкоштовно отримає кожен учень першого класу, аби в ігровій формі дитині було цікаво вчитися. Саме шість цеглинок дозволяють проводити розвивальні, математичні заняття та на логіку», - зазначив Григорій Таргонський.

Загалом, загальноосвітні навчальні заклади області матимуть майже 19 тисяч комплектів LEGO. Саме така кількість першачків розпочне новий навчальний рік.

Нагадаємо, впровадження такого кроку у навчальний процес стало можливим завдяки підписанню відповідного Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation.

Фото без опису

Крім того, за словами головного освітянина області, держава забезпечила для НУШ безпрецедентне фінансування. Рівненщина отримала 57 мільйонів гривень. За 40 мільйонів закуплять обладнання, парти, стільці, дидактичні матеріали та комп’ютерне забезпечення. А 17 мільйонів вже спрямували для перепідготовки педагогічних працівників.

Кошти розподілили серед районів та ОТГ, і нині триває процес закупівлі обладнання через систему Prozorro.