27 лютого на базі Демидівського ліцею відбувся майстер-клас Куцак Світлани Олександрівни, вчителя хімії Великоолексинського навчально-виховного комплексу «школа-сад», із теми « Особливості сучасного уроку хімії як форми організації компетентнісного навчання». В роботі майстер-класу приймали участь Нестерук Галина Олександрівна- методист  Рівненського ІППО, Гусаревич Олег Миколайович- головний спеціаліст управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради,  вчителі хімії Демидівської ОТГ

Національна доктрина розвитку освіти України у ХХІ столітті визначила, що головною метою української системи освіти є створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості. На цій основі  формується нова педагогіка – педагогіка компетентної, відповідальної людини.

Компетентнісний підхід у навчанні передбачає не засвоєння учнем окремих один від одного знань і вмінь, а оволодіння ними в комплексі..

Реалізувати вимоги компетентнісного підходу до навчання  сприяє використання інформаційних та проектних технологій на уроках хімії.   Власним досвідом використання компютера з мультимедіа та ресурсів Інтернету на різних етапах уроку поділилася Світлана Олександрівна Куцак.

 Галина Олександрівна  Нестерук познайомила вчителів із змінами навчального плану і програми викладання хімії у 10-х  класах з наступного навчального року в контексті впровадження   концепції «Нова українська школа»

Вчителі хімії мали змогу поспілкуватися, поділитися своїми тривогами, проблемами.

Компетентнісний підхід, що формується, виступає як необхідна умова якісної безперервної освіти і самоосвіти не лише вчителя, а й кожної сучасної людини. Пошук нового змісту освіти  тільки починається. Попереду ще багато планів і цікавої роботи.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису