Інформація Вербенського ліцею про проведені виховні загальношкільні заходи протягом місяця січня

   Згідно річного плану виховної роботи у Вербенському ліцеї протягом місяця січня проведено ряд заходів.

   Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності. З нагоди відзначення Дня Соборності України у Вербенському ліцеї класними керівниками 5-11 класів проведені виховні години на тему «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави», «Моя Україна – єдина і неподільна». Членами дитячої організації «Вербиченька» та лідером школи Рачинською Іриною для учнів 5-11 класів організована тематична лінійка,  на якій члени пагону «Наставник» провели  дослідження проблем становлення незалежної демократичної держави в Україні за допомогою карти світу. Також члени пагону «Чомучки» продекламували вірші про любов до України. У шкільній бібліотеці організована тематична виставка, де учні нашого ліцею мали змогу ознайомитись з історичним значенням Акту Злуки українських земель та історією української державності.

 

Фото без опису  Фото без опису

   З метою дізнатися якомога більше про зимуючих птахів у нашій місцевості, виховувати шанобливе ставлення до живої природи; любов до пернатих друзів, чуйність доброту, співпереживання до ближньої живої істоти протягом січня у ліцеї проводилась акція «Допоможи птахам взимку», огранізована дитячою організацією «Вербиченька» та лідером школи. На уроках «Природознавства» учні молодших класів вивчали про групи птахів і зацікавились, яким чином птахи зимують у наших краях, пристосовуються до сурової зимової погоди. Тож активно долучилися до учнів середніх і старших класів, розвішуючи годівнички по території школи, які були виготовлені учнями на уроках трудового навчання. Під враженням цієї акції учні ліцею здійснили зимову прогулянку та складали невеликі оповідання про птахів узимку.

Фото без опису Фото без опису

    До 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке відзначають 29 січня,  у ліцеї 26 січня під керівництвом вчителя історії Пасічник М. В. та бібліотекара Стрихарської О. В. планується провести загальношкільний захід «Пам’яті тридцяти». Наразі проходить активна підготовка до цього заходу. У шкільній бібліотеці функціонує виставка «Пам’ятаємо героїв Крут» та створена тематична папка «Немеркнучі Крути»

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису