Проблема здоров’я стала сьогодні однією з найбільш актуальних в Україні, оскільки стан громадського здоров’я виступає важливим показником збереження і розвитку людського потенціалу будь- якої країни.

        В сучасних умовах в Україні склалася критична ситуація із станом здоров’я, особливо підростаючого покоління, збільшилася кількість негативних чинників та посилився їх негативний вплив на самопочуття школярів. Майже 90% учнів мають відхилення у здоров’ї. Формування здорового способу життя є одним із пріоритетних напрямів роботи    Вербенського ліцею, а завдяки спонсорській підтримці  депутата села Вербень  Пилип’юка Олександра Павловича вдаєтьсь залучити не лише школярів а й молодь села.     Саме тому 18  березня в приміщені Вербенського ліцею, було проведено спортивні змагання «Ми гідні нащадки» приурочені 73 річниці  визволення села Вербень від фашистського загарбника.   Популяризація здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом сприяє всебічного розвитку кожної дитини, а коли маєш за приклад батьків , вчителів , братів та сестер то береш приклад з них. Змагання проходили з таких видів спорту: волейбол -6  команди з них 4 чоловічі (команда учнів Вербенського ліцею, команда вчителів Вербенського ліцею, молодіжна команда «Засови», «Рогозенська») та 2 жіночі  (команда дівчат Вербенського ліцею та команда  вчителів на чолі з директором Гогой Ларисою Володимирівною)  та настільний теніс за участю 12 учасників. Перемогу у волейболі  вибороли учні ліцею, настільний теніс 1 місце  завгосп  ліцею Стрихарський М.С., 2 місце Грибок М.І., 3 місце вчитель фізики та інформатики Шмідт В.П. Грошові  винагороди переможцям змагань вручив  Пилип’юк О.П. ,а також подарував ліцею тенісні ракетки та м’ячики.

    Побільше нам таких натхнених ентузіастів які не дивлячись на скруту можуть за власний кошт організувати таке дозвілля для наших дітей. Громадо села задумаймося , що ми особисто робимо для того щоб наші діти обирали здоровий спосіб життя, ми дальше балачок не просуваємося  і чекаємо що хтось за нас це зробить. Тож давайте щось міняти в собі і від балачок братися за реальні справи.

                  Здоров’я – не власна справа кожної людини. Здорова людина живе повноцінним життям і приносить велику користь суспільству. Однак багато в чому наше здоров`я залежить від нас самих і ми самостійно робимо вибір.  Тому зробімо вибір на користь свого здоров’я!