Ось і добігає кінця перший навчальний рік першокласників Пляшевського ліцею. Рік напруженої праці, перших успіхів і перших невдач, впродовж якого першокласники вчилися не тільки читати, писати, рахувати, вирізати, клеїти, малювати, самостійно працювати на уроці, а й бути дружніми, вихованими, добрими.
 За доброю традицією в першому класі було проведено Свято «Прощавай, Букварику!». До нього дітки старанно готувалися. До першокласників завітали усі ті, хто був з ними протягом всього навчального року. Це – батьки, бабусі, братики і сестрички, Євгенія Дмитрівна Друзюк, вчителька, котра першою повела маленьких школяриків нелегкими сходинками до пізнання Науки,  директор ліцею Петро Андрійович Ремесник.

 Першокласники показали, чому вони навчилися та представили веселу Абетку. У жартівливій формі учні розповідали про те,  як інколи непросто давалося їм вивчення Букварика, а ще танцювали, співали веселі пісеньки, показували знання азів англійської мови, співаючи та танцюючи разом із Надією Степанівною Чубай, вчителькою англійської мови. Це їм дуже подобалося: оченята світилися радістю, захопленням та гордістю. А в очах батьків виднілися сльози... Адже, здається, зовсім недавно їхні дітлахи вперше переступили шкільний поріг, вперше відкрили Букварик, прочитали своє перше слово…, а сьогодні вони вже впевнено читають, рахують, вільно почуваються артистами. У гості до дітей завітали веселі казкові герої: Сорока (Марія Масюк, учениця 5 класу), Лісовик (Назар Причепа, учень 5 класу), які для першокласників розіграли веселі сценки. Старшокласниці (9 кл.) Настя Ткачук, Катя Криштоф, Олеся Романюк, Марія Заводська влаштували першокласникам справжню перевірку на уважність, на знання абетки тощо. В кінці свята Букварик (Ілля Ремесник, учень 5 класу) нагородив дітей Грамотами за успіхи в оволодінні Букварем. Свято пройшло весело та цікаво.
 Свято закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався! І ми впевнені, що цей шлях буде легким та радісним.

Лариса Сьомак, вчителька 1 класу