Сьогодні в усій країні при місцевих радах створюються й успішно діють ради молодіжні. Наша область не є винятком. Молодіжний рух набирає обертів у більшості об’єднаних територіальних громад. Зокрема, в цьому напрямку активно працюють Привільненська та Смизька ОТГ. Невдовзі молодіжна рада сформується і в нас. Саме з цією метою ОТГ стала учасником ініціативи UNICEF «Громада, дружня до дітей та молоді».

Розповісти про роль молодіжних рад, зацікавити та заохотити молодь до участі в молодіжній раді – саме з такою метою 22 червня в селищному будинку культури відбувся семінар «Участь молоді. Молодіжні ради при органах місцевого самоврядування». На зустріч запросили представників учнівського самоврядування шкіл громади, громадських активістів, лідерів спортивного руху.

Учасникам зустрічі розповіли про мету створення молодіжної ради при Демидівській селищній раді, на конкретних прикладах пояснили, як можливо молоді впливати на вирішення тих чи інших питань у громаді стосовно благоустрою, організації дозвілля і не тільки. Також юнаків та дівчат запросили у формі міні-груп підготувати конкретні ідеї та пропозиції з поліпшення молодіжного простору в нашій громаді.

− Ви, молодь, самі бачите свої проблеми і ніхто, крім вас, їх не може зрозуміти краще, − зазначив селищний голова Віктор Іщук. – Створивши молодіжну раду, ви зможете, до прикладу, не лише організовувати розважальні заходи, а й діяти спільно як консультативний орган при голові громади, доносити свої думки і прагнення, що притаманні молоді ОТГ.

Селищний голова наголосив на тому, що участь у молодіжній раді – це також і безцінна можливість випробувати свої здібності та вміння, розвинути організаторські та лідерські якості, які безсумнівно стануть у нагоді під час майбутнього навчання у вишах та влаштуванні на роботу.

Запрошуємо молодих людей віком від 14 до 35 років долучатись до ініціативи створення молодіжної ради. Більше інформації можна дізнатись на сайті Демидівської селищної ради (сторінка «Молодіжна рада» у розділі «Освіта, культура, туризм, молодь та спорт»).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису