18-19 червня 2018 року в м. Києві проходив ХІV Український муніципальний форум, учасником якого був Демидівський селищний голова Віктор Іщук. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

На Форум зібралося майже 400 учасників: голови громад-членів АМУ та представники органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники парламенту, уряду, проектів міжнародної технічної допомоги, експертного середовища та партнерів Асоціації з Норвегії, Канади та Литви.

Серед гостей Форуму - Повноважний Посол Норвегії  в Україні Уле Тер’є Хорпестад, Посол Канади в Україні Роман Ващук та Президент Асоціації муніципалітетів Литви Річард Малінаускас. У Форумі беруть участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народні депутати України - Оксана Продан, представник Голови АМУ в парламенті, Олена Бойко, Сергій Кудлаєнко.

Відкрив захід Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко. Перед учасниками Форуму виступив Президент України Петро Порошенко. Привітав учасників Форуму Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад. Далі відбулася церемонія вручення почесних відзнак норвезьким партнерам. Голова АМУ Віталій Кличко вручив почесні відзнаки Асоціації міст України Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестаду, Норвезькій Асоціації місцевих і регіональних влад та Норвезькому інституту міських і регіональних досліджень. Далі відбулася дискусія на тему: «Стан та законодавче забезпечення місцевої демократії в Україні», та День відкритого врядування та економічного розвитку українських міст”.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису