"Майбутнє належить тим, хто вірить у красу своєї мрії» 
Елеонора Рузвельт

Фото без опису

 12 квітня 1961 року став визначним днем у історії людства. Саме у цей день космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. В Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України.
  Сьогодні у Пляшевському ліцеї відбувся фестиваль повітряних зміїв "Запусти мрію в небо", а також конкурс на кращу конструкцію повітряного змія. Змагалися команди учнів 1, 2, 4, 5, 7 класів. Журі (Гогой Г.М., Скруха П.Д., учні 11 класу) оцінювали дизайн, оригінальність, складність конструкції, акуратність виготовлення літаючих моделей, а також якість їх польоту. Усі учасники показали хорошу підготовку до конкурсу, фантазію під час оформлення конструкцій. Найвищими балами журі оцінило політ змія, виготовленого учнями 4 класу. Видовищними були запуски прямокутних зміїв (2 та 5 класи), а також ромбовидного змія, сконструйованого семикласниками. А найменші учасники, учні 1 класу, підняли у повітря цілу зграйку барвистих мініатюрних зміїв. П'ятикласники продемонстрували дві власноруч змайстрованих конструкції з оригінальним дизайном. Ромбовидний змій учнів 7 класу виділявся своєю дзеркальною обшивкою, котра виблискувала на сонці. А другокласники на своїй саморобці зобразили героя улюбленого мультфільму.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Поза конкурсом у фестивалі взяли участь оригінальні конструкції повітряних зміїв: "Ворона", що у польоті дивовижно схожий на справжнього птаха, коробчастий ромбовидний змій, а також змій-ракета, польоту якого з нетерпінням очікували всі учасники дійства. Випробування змія-ракети було символічним у Міжнародний день польоту людини в космос і відбулося успішно. 

 Учасникам та глядачам фестиваль надав чимало позитивних емоцій, а кожна команда отримає заслужені дипломи та нагороди. Хочу подякувати журі, учасникам, а також вчителям, які допомагали школярам у підготовці до конкурсу: Надії Степанівні Чубай, Ларисі Яківні Сьомак та Ларисі Володимирівні Хом'як.

Фото без опису