Фото без опису

 Друга світова війна… Вона все далі і далі від нас. Ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинула на ній невимовна кількість мільйонів людей, які просто хотіли жити… Всю біль утрат перенесло старше покоління… Це важко усвідомити, важко осягнути. Смерть однієї людини - це трагедія. А коли гинули мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких,  у матерів, душі яких простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло фашистської та комуністичної окупації. Та час невблаганний… Все менше свідків цього лихоліття залишається поміж нас… Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати. Завдання ж прийдешніх поколінь - зберегти Пам'ять, світлу пам'ять про незабутніх героїв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 9 травня  учні та вчителі Пляшевського ліцею долучилися до урочистої  акції відзначення  Дня пам’яті та примирення та  73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка відбулася у сільському сквері біля  братської могили загиблим воїнам. Протоієрей о. Олег, священник Свято-Георгіївського храму на «Козацьких могилах» відслужив поминальний молебень за загиблими односельцями та невинно убієнними під час Другої світової війни. Учні прочитали вірші,  поклали квіти до обеліска
 Тетяна Володимирівна Хміль, сільський староста, розповівши родинну трагедію, яку принесла війна, намагалася донести теперішнім хлопчикам й дівчаткам, якою жорстокою була ця війна. 119 односельців не повернулися до своїх родин. Скільки горя, скільки страждань стоїть за цими цифрами. Директор ліцею, вчитель історії Петро Андрійович Ремесник, у своєму виступі спонукав присутніх ніколи не забувати, якою дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. 
Звертаючись до ветеранів, кажемо:
Вітаємо зі святом всіх вас щиро!
Живіть здорові в щасті і в теплі!
Бажаєм всім любові, щастя, миру
На нашій рідній і святій землі!

Лариса Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи