Вшанування пам’яті героїв Крут у Рудківському  ліцеї

                                   Ще юнаки, ще майже діти,

                                      А навкруги і смерть, і кров.

 «На порох стерти, перебити!»-

                            іде на Київ Муравйов.

                                 Полків його не зупинити,

                                Та рано тішаться кати:

                                     Коли стають до зброї діти,

                                   Народ цей – не перемогти!

                                                                     
                                                                               Микола Луків

       Добре кажуть: "Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього". Саме тому ми повинні знати історію. А історія наша вмита кров'ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами
       У Рудківському  ліцеї   29  січня  2017  року  вчителями  історії Дяченко Т.Д., та  Макарчуком  Р.М., було  організовано    та  проведено  виховний  захід   “За волю України. Полеглим синам в бою під Крутами присвячується».

   

       Запалена свічка та червоні кетяги калини нагадували про трагічні сторінки історії нашої держави. Учні пригадали події 1918 року. Лунали хвилюючі розповіді про юних захисників Крут, вірші. Разом діти та вчителі заспівали Гімн України та прослухали  "Баладу про Крути". Пам"ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

      У ході виступів було звернуто увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.

     Проведення  заходу  сприяло  вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дало  можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукало до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.