12 березня у Вербенському ліцеї Демидівської селищної ради відбувся виховний захід  - конкурс ерудитів, присвячений життєвому і творчому шляху Т.Г. Шевченка «Зоряна година». В конкурсі брали участь учні 10-11 класів (7 гравців).

      Насамперед, всіх привітала і ознайомила з правилами гри вчителька української мови і літератури Хом'як Наталія Володимирівна. Далі глядачі познайомилися з учасниками конкурсу, які продекламували поезії Т.Г.Шевченка.

     Загалом конкурс містив 7 турів гри. Мета конкурсу - актуалізувати і закріпити набуті знання на уроках української літератури щодо біографії та творчості Тараса Шевченка, розвивати логічне мислення в дітей, сприяти їх творчій уяві, виховувати глибоку шану і любов до великого сина України  -  Шевченка. Учасники конкурсу із захопленням та інтересом відповідали на питання, які їм пропонувала Наталія Володимирівна. За правилами гри, після кожного туру учасник, який дав найменшу кількість правильних відповідей, повинен залишити гру. Таким чином до фіналу дійшли Рачинська Ірина (10 клас) та Птух Вікторія (11 клас). З перевагою в 1 бал перемогу у конкурсі «Зоряна година» здобула Рачинська Ірина. Всі гравці були нагороджені грамотами, а глядачі, вболіваючи за своїх друзів, отримали позитивний настрій та багаж нових знань.

Фото без опису      Фото без опису