Щороку 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі й Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь, який приурочений до підписання світовою спільнотою 2 лютого 1971 року міжнародної угоди – «Конвенції з водно-болотних угідь міжнародного значення».

   В рамках відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь у Вербенському ліцеї учнів було ознайомлено із відзначенням цього дня у світовому екологічному календарі. На початку зустрічі учасники розглянули документ Міністерства екології про проведення 2 лютого о 10:30 урочистого засідання Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь України з нагоди відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь, а також лист комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради про проведення 2 лютого 2018 року Всесвітнього дня водно-болотних угідь під девізом „Водно-болотні угіддя для збалансового розвитку міст”.

     У заході взяли участь учні 9 класу та члени гуртка «Основи біології». Захід проведено керівником гуртка – Гогой О.А. Школярам було прочитано лекцію з елементами бесіди про історію виникнення Дня захисту водно-болотних угідь, ознайомлено з метою підписання Рамсарської конвенції, а також в ході перегляду презентації «Водно-болотні угіддя Рівненщини», наданої працівниками Рівненського природного заповідника, а саме масиву «Переброди», розглянуто документ, який засвідчує віднесення водно-болотних угідь Рівненщини до списку міжнародного значення. Окрім цього, на лекції ознайомлено учнів із такою інформацією: водно-болотні угіддя і міста, невміле використання водно-болотних угідь, що таке ВБУ, їх характеристики, чотири водно-болотних масиви Рівненщини: «Білоозерський», масив «Переброди», масив «Сира Погоня», масив «Сомине». Під час перегляду презентаційних слайдів про масиви заповідника детально було розглянуто географічні межі та фауно-флористичне різноманіття, а саме уточнено про червонокнижні види. На кінець зустрічі школярі розглянули картки та стенди із червонокнижними представниками с.Вербень і зробили висновки про наявність червонокнижних видів у межах нашого села.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису