Ой чого ти почорніло,

Зеленеє поле?

— Почорніло я од крові

За вольную волю.

Круг містечка Берестечка

На чотири милі

Мене славні запорожці

Своїм трупом вкрили.

Т.Г.Шевченко

  10 червня, на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у с. Пляшева, Радивилівського району, відзначають 367-ту річницю битви під Берестечком , у Свято-Георгіївському Соборі відбувалось патріарше богослужіння та Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України. Службу очолив святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні 18 архієреїв та духовенства Київського патріархату з усієї України.

  Після богослужіння відбулася урочиста хода та покладання квітів до Пам’ятника загиблим козакам.

  На кілька днів у Пляшевій було створено справжній козацькій табір, територією якого розгулювали козаки, була представлена бойова атрибутика часів національно-визвольної війни та готувався смачний куліш.

  Окрім святкувань та веселощів, гості могли відвідати музей та придбати різноманітні товари – починаючи з вишиванок, глиняного посуду, виробів з дерева і закінчуючи прикрасами, різними напоями, стравами.

    Діти забавлялися на атракціонах, молодь активно робила світлини на мальовничих просторах.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису