У середу, 31 січня, о 10:00 год, в Центральній селищній бібліотеці (вул. Б. Хмельницького, 12) відбудеться круглий стіл «Міжмуніципальне співробітництво: практика застосування та досвід Полтавщини».

     Під час заходу Надія Костіна, експерт міжмуніципального розвитку програми ULEAD (м. Полтава), Тарас Микитин та Михайло Шелеп, експерти Центру розвитку місцевого самоврядування обговорять шляхи налагодження взаємовигідної співпраці між територіальними громадами. Участь візьмуть представники Боремельської та Бокіймівської сільських рад.

     На заході буде презентовано досвід Полтавської області, адже в області у сфері міжмуніципального співробітництва та ОТГ закладено 35 угод про співпрацю. Для порівняння, всього в Україні таких угод 91. Тобто, більше третини — у Полтавській області. Серед цих угод не лише ті, що мають за мету реалізацію спільних цілей в сфері інфраструктури, ТПВ та транспорту, а й ініціативи орієнтовані на соціальну сферу. Зокрема, сферу відпочинку, реабілітації та санаторно-курортного відпочинку, навчання тощо.

     Запрошуємо до участі в засіданні круглого столу депутатів місцевих рад, громадських активістів, представників ЗМІ.

     Захід проводиться за підтримки ГО "Сприяння розвитку села" та Програми національних обмінів.